LA NOSTRA HISTÒRIA

Pretallers Sant Josep va ser fundat l’any 1974 per un grup de persones amb la clara vocació d'ajudar i de lluitar per integrar plenament a les persones amb discapacitat en la societat que els envoltava.

 

Encapçalades per Amalia Girón Velasco, titulada en Magisteri, i dedicada plenament a l'ensenyament, la cooperativa va ser inscrita en el Registre Nacional d’Entitats de Recuperació i Rehabilitació de Minusvàlids. Des de la seva fundació, l'entitat va ser d'iniciativa privada i sense afany de lucre, sent declarada Cooperativa d’utilitat pública l'any 1978.

 

En el transcurs de l'any 1984 va ser inscrita al Registre Territorial de Cooperatives de Catalunya, dedicat a la prestació de serveis educatius, docents, formació laboral e integració social per a discapacitats psíquics.

 

Pretallers Sant Josep va començar a desenvolupar la seva tasca a Barcelona, al barri d’Horta, on va oferir els seus serveis durant 20 anys fins que es va procedir a tancar el centre per motius d'accessibilitat.

 

L’any 1984 va ser fundat Pretallers Sant Josep II al barri de Sants de Barcelona, a on es va traslladar la seu social de la cooperativa i on actualment oferirm el nostre Servei de Teràpia Ocupacional.

 

La Generalitat de Catalunya va fer entrega a la nostra entitat d'un guardó commemoratiu en reconeixement de la nostra trajectòria i treball per a les persones amb discapacitat a Catalunya l'any 2002.

 

El nostre Centre Ocupacional disposa dels serveis de Teràpia Ocupacional (STO) i de Teràpia Ocupacional amb Auxiliar (STOA) on s'atèn a persones amb discapacitat psíquica que pateixen diferents tipus de transtorns mentals.

  

El nostre equip de professionals qualificats ofereix un tracte directe, creant un ambient molt familiar i cobrint totes les necessitats tant d'usuaris com de familiars.

MISSIÓ

La nostre missió és la de vetllar pel benestar de les persones amb discapacitat, defensar els seus drets, fomentar la seva pròpia autonomia i aprofundir en la seva integració a la societat.


VISIÓ

 La visió de l'entitat és la d'aprofundir en la relació amb el seu entorn, consolidar la seva posició i la recerca continua de noves activitats per oferir un servei personalitzat i de la màxima qualitat.